Karhunmetsästys Virossa, ainutlaatuinen kokemus

Jos tarvitset lisätietoja, ota meihin yhteyttä +372 5244839 - timo@wildhunt.ee
Karhu (Ursus arctos)

Nykyään Virossa on laskettu yli 800 karhua ja heidän lukumäärä on voimakkaassa kasvussa. Parittelukausi kestää toukokuun keskivaiheilta kesäkuun keskivaiheille. Karhun talviuni alkaa marraskuussa ja kestää maalis-huhtikuuhun. Pennut syntyvät kahdeksan kuukauden jälkeen. Pennut ovat hyvin pieniä, he painavat syntyessä alle 500 gramman.

Karhut tulevat sukukypsiksi 3-vuotiaina ja alkavat lisääntyä 4-5-vuotiaina. Karhunaaras synnyttää kahden vuoden välein. Virossa täysikasvuisen karhun paino ylittää tavallisesti 200 kiloa. Karhua, paitsi naarasta pentuineen, voidaan metsästää 1. elokuuta – 31. lokakuuta.

Karhunmetsästys

Suurin karhukanta löytyy Virun maakunnasta, jossa myös meidän metsästysalueemme sijaitsevat. Muuallakin Virossa on aika runsas karhukanta. Vuonna 2010 Virossa kaadettiin yli 65 karhua.
Karhunmetsästykseen kannattaa varata vähintään 3 metsästyspäivää. Karhunmetsästysretki on varattava etukäteen, suositeltavasti 2 kuukautta etukäteen.