Ilvesjahti Virossa, parempaa paikkaa et löydä

Jos tarvitset lisätietoja, ota meihin yhteyttä +372 5244839 - timo@wildhunt.ee
Ilves (Felis lynx)

Nykyään Virossa asuu yli 1500 ilvestä. Virossa sen pääasialliset saaliseläimet ovat jänikset, metsäkauriit, jyrsijät ja linnut. Ilveksen paritteluaika on helmi-maaliskuussa. Yleensä synty 2 tai 3 pentua. Pennut jäävät emonsa hoteisiin 1-vuotiaaksi asti. Sukukypsäksi ilves tulee 2-vuotiaana. Yleensä ilves painaa 10-20 kiloa, mutta isommat yksilöt saattavat painaa jopa yli 30 kiloa. Ihmisen lisäksi ilvekselle on vaarallinen susi.

Ilvesjahti

Lukuun ottamatta emäilvestä pentuineen, ilvestä voidaan metsästää 1. joulukuuta – 28. tammikuuta.

Ilvestä metsästetään ajojahdilla tai erikseen koirien avulla.

Ilvesjahti jakautuu maakuntien välillä kaatolupien määrästä riippuen. Vuonna 2011 suurimmilla metsästysalueilla kaadettiin yli 110 ilvestä.